Вашият любимец е наша грижа
02 953 32 99, 0888 615 426

SANIMED Anti-Struvite cat

  • 0 Units in Stock

 Ask a Question 

При боледуване от струвитни  камъни в пикочните пътища

Sanimed Anti-Struvite е диетична храна за котки  позволяваща разтварянето на струвитните камъни  чрез подкиселяване на урината. Тя има ниски нива на магнезий, фосфор и протеини.

Действие: Разпадането на наличните в пикочния мехур трипелфосфатни кристали и камъни е възможно само при една ниска pH - стойност  на урината и ограничена концентрация на градивни елементи на трипелфосфата. Струвита се състои от магнезий, амоняк и фосфат и може да се разтвори, ако уринната pH-стойност се поддържа около 6,2.

SANIMED Anti-Struvite съдържа подходящо количество окисляващо урината средство, така че средната стойност на pH в урината е 6,2. Тази pH-стойност подтиска образуването на трипелфосфат, а и риска от ацидоза отпада. Ограниченото съдържание на магнезий, фосфат и протеин стимулира разпадането на трипелфосфата и освен това предотвратява образуването му.      

Следователно SANIMED Anti-Struvite може да се приложи както при пациенти с необструктивни трипелфосфатни камъни в пикочните пътища, така и при пациенти,които са склонни да образуват трипелфосфат.

Въз основа на литературните данни очакваното време за пълното разпадане на трипелфосфатните компоненти в пикочния мехур възлиза на 4 седмици.

Начин на употреба: Съветваме Ви преди употреба да се посъветвате с Вашия ветеринарен лекар. По време на лечение давайте само тази храна, според схемата за хранене, като следите теглото на котката си. Разделете дневното количество храна на две или повече порции. Препоръчаната продължителност на тази диета е 5-12 седмици. Котката ви трябва видаги да има прясна питейна вода.

Състав: Ориз, птича мазнина, телешка мазнина, царевичен глутен, царевица, ечемик, картофен протеин, картофенa скорбяла, глобин на прах, мая, хидролизиран пилешки дроб, целулоза, олио от сьомга, калиев хлорид,  пшеница, калциев карбонат.


This product was added to our catalog on Monday 28 August, 2023.

Записване на час за преглед

Sponsors

NaturesProtection
Copyright © 2024 Ветеринарна Клиника МЕЙ. Created by IVT WebMedia