Вашият любимец е наша грижа
02 953 32 99, 0888 615 426

Ветеринарна клиника МЕЙ

В клиниката се предлага спешна ветеринарно-медицинска помощ 7 дни в седмицата. При много критични случаи и нужда от хоспитализация клиниката осигуряват адекватно лечение и мониторинг на пациентите.

Периодичното посещение във ветеринарна клиника, особено на животни в напреднала възраст, способства за ранно откриване на редица заболявания, които се развиват бавно и в много случаи скрито от стопаните. Тези могат да доведат до значително скъсяване на живота и понижаване качеството му.

Освен рутинно извършваните операции и коремната хирургия, в клиниката се извършват и специфични хирургични интервенции, като гастропексия при превъртане на стомаха, хирургия на уринарния тракт (уретростомия при котараци, страдащи от уролитиаза) и редица ортопедични операции (фрактури, операции на кръстосани връзки, корекция на пателарна луксация, резекция на бедрена глава, ампутация на крайник и други).

Хирургична операция за нас не означава само извършването на хирургичната интервенция, а включва всички грижите за пациента, докато напълно излезе от упойка. Клиниката е оборудвана с модерна техника за инхалационна анестезия, апаратура за мониториране на жизнените показатели на пациента и изкуствена вентилация, за да може да осигури успешен изход от хирургичната интервенция.

Ветеринарна клиника Мей предлага широк набор професионални акушеро-гинекологични услуги. При нас може да се извърши пълен профилактичен преглед, преди заплождане, включващ цитологичен, хормонален и ехографски анализ, определяне на най-подходящи момент за оплождане и изкуствено осеменяване. Ехографският преглед позволява диагностика и проследяване на бременността.

Поставянето на правилната диагноза е от решаващо значение за ефективността на лечението и изхода на заболяването. За това нашата лаборатория е оборудвана със съвременни технологии за извършване на широк набор от изследвания.

Ветеринарна клиника Мей разполага с апаратура за пълен кръвен анализ и биохимия, изследване на урина, микроскопско и цитологично изследване. Извършват се и богат набор от тестове за инфекциозни заболявания по кучетата и котките (парвовироза, коронавироза, гана, лейшмания, бруцелоза, котешка панлевкопения, котешка левкемия и имунодефицитен вирус, токсоплазмоза, дирофиралиоза, лаймска болест, анаплазмоза, ерлихиоза и гиардия).

Вътрешните болести са най-обширната специалност от ветеринарната медицина. Разнообразието от съвременни методи за диагностика, съчетано с опита на лекарите в клиниката, позволяват ранното поставяне на точна диагноза и назначаване на адекватно лечение. В клиниката се използват най-новите консервативни и инвазивни техники за лечение на всички заболявания на вътрешните органи и системи.

При по-тежки случаи и нужда от хоспитализация клиниката осигурява адекватно лечение и мониторинг на пациентите.

Записване на час за преглед

Sponsors

NaturesProtection
Copyright © 2024 Ветеринарна Клиника МЕЙ. Created by IVT WebMedia