0888 615 426 02 953 32 99

Лабораторни изследвания

Поставянето на правилната диагноза е от решаващо значение за ефективността на лечението и изхода на заболяването. За това нашата лаборатория е оборудвана със съвременни технологии за извършване на широк набор от изследвания.

Ветеринарна клиника Мей разполага с апаратура за пълен кръвен анализ и биохимия,  изследване на урина, микроскопско и цитологично изследване. Извършват се и богат набор от тестове за инфекциозни заболявания по кучетата и котките (парвовироза, коронавироза, гана, лейшмания, бруцелоза, котешка панлевкопения, котешка левкемия и имунодефицитен вирус, токсоплазмоза, дирофиралиоза, лаймска болест, анаплазмоза, ерлихиоза и гиардия)

 

Всяка хирургична интервенция изисква предоперативни кръвни изследвания, които целят да се установи състоянието на организма и определянето на анестезиологичния риск, както и избора на най-подходящата схема за анестезия за индивидуалния пациент. 

 

Кръвните изследвания включват пълна кръвна картина и биохимичен анализ. Чрез тях може да се открият изменения, обвързани с началото на заболяване, въпреки че все още не се наблюдават видими клинични симптоми от стопаните.

 

Изследванията на урина, са необходими в случаите на инфекции на уринарните пътища и пикочния мехур. Те са особено полезни в диагностиката на уролитиаза (камъни в бъбреците или пикочния мехур), което е често срещано заболяване, особено при котките.

 

Фекалното изследване служи за диагностициране на паразитни заболявания. Много от вътрешните паразити са общи за човека и животните, поради което посредством правилна терапия предпазвате не само домашния си любимец, но и себе си.

 

Диагностиката на кожни заболявания включва микроскопско изследване и посявка за диагностициране на гъбични инфекции по кожата и космите, изследване за различните видове краста (демодекоза и саркоптоза), както и за ушна краста (отодектоза).

 

Ветеринарна клиника Мей извършва и цитологично изследване на различни секрети, материали от биопсии и гинекологични цитонамазки. Изпращаме и материали за хистологичен анализ до различни лаборатории в страната и чужбина.