0888 615 426 02 953 32 99

Прегледи, консултации и профилактика

Профилактиката е основен начин за превенция на редица заболявания. Правилното хранене, редовното обезпаразитяване и ваксинации спомагат за доброто здраве на домашните любимци в дългосрочен план.

научи повече

Лабораторни изследвания

Поставянето на правилната диагноза е от решаващо значение за ефективността на лечението и изхода на заболяването. За това нашата лаборатория е оборудвана със съвременни технологии за извършване на широк набор от изследвания.

научи повече

Вътрешни болести

Вътрешните болести са най-обширната специалност от ветеринарната медицина. Разнообразието от съвременни методи за диагностика, съчетано с опита на лекарите в клиниката, позволяват ранното поставяне на точна диагноза и назначаване на адекватно лечение. В клиниката се използват най-новите консервативни и инвазивни техники за лечение на всички заболявания на вътрешните органи и системи.

научи повече

Образна диагностика

Ехографското изследване (ултразвук) е ценен диагностичен метод, напълно безопасен за пациента. Той позволява да се визуализират различни органи, тъкани и патологични процеси; може да се установи наличието на изливи (течности) в гръдната, коремната и перикардиалната кухина. С помощта на ехографското изследване могат категорично да бъдат диагностицирани заболявания като: пиометра (гнойно възпаление на матката), уролитиаза (камъни в пикочните пътища), холелитиаза (жлъчнокаменна болест), туморни образувания, сърдечни проблеми и много други, както и да се потвърди или отхвърли наличието на бременност.

научи повече

Спешна помощ

В клиниката се предлага спешна ветеринарно-медицинска помощ 7 дни в седмицата. При много критични случаи и нужда от хоспитализация клиниката осигуряват адекватно лечение и мониторинг на пациентите. Научате кога е спешно:

научи повече

Хирургия

Хирургична операция за нас не означава само извършването на хирургичната интервенция, а включва всички грижите за пациента, докато напълно излезе от упойка.  Клиниката е оборудвана с модерна техника за инхалационна анестезия, апаратура за мониториране на жизнените показатели на пациента и изкуствена вентилация, за да може да осигури успешен изход от хирургичната интервенция.

научи повече

Акушерство и гинекология

Ветеринарна клиника Мей предлага широк набор професионални акушеро-гинекологични услуги. При нас може да се извърши пълен профилактичен преглед, преди заплождане, включващ цитологичен, хормонален и ехографски анализ, определяне на най-подходящи момент за оплождане и изкуствено осеменяване. Ехографският преглед позволява диагностика и проследяване на бременността.

научи повече

Стоматология

Голяма част от домашните любимци страдат от заболявания на зъбите и венците след определена възраст. Причина за това е натрупването на зъбна плака и по-късното й минерализиране от калция в слюнката, което води до образуването на зъбен камък. При намесата на бактериална инфекция води до парадонтоза (възпаление на венците с лош дъх) и загуба на зъби. Предразположени са кучетата от дребните породи.

научи повече

Дерматология

Кожните проблеми при кучетата и котките са едни от най-често срещаните заболявания в практиката. От тях най-разпространени са паразитни, бактериални и гъбични инфекции, различни видове алергии и автоимунни състояния.

научи повече