0888 615 426 02 953 32 99

Кучетата и котките не са просто домашни любимци. Те се третират като част от семейството. И както с всички членове на семейството, е важно да поддържате любимеца си в добро здраве и свободно от паразити. Сравнително често кучетата или котките се инфектират с вътрешни или външни паразити в един или друг момент от живота им. Паразитите могат да засегнат вашият любимец по редица начини, проявявайки се от леко раздразнение до предизвикване на живото застрашаващи състояния, ако не се третират. Някои паразити могат дори да инфектират и пренесат заболявания на вас и семейството ви.

научи повече

Ранната кастрация на женските животни, т.е. преди първото разгонване (около 6-тия месец), има редица преимущества както за вашия любимец, така и за вас.
Кастрацията помага да бъде намален рискът от редица заболявания, които са свързани с функцията на половите жлези, в това число: тумори на млечните жлези, тумори на матката и яйчниците, пиометра, диабет, хормонално свързани анемии, псевдо бременност, хормонални кожни заболявания и др.
Статистиката показва, че ранната кастрация, преди първото разгонване, намалява риска от развитие на тумори на млечната жлеза на около 0,5 %. Само при едно разгонване рискът се увеличава на 23%, или близо 40 пъти. Причината за това са високите нива естрогени, които се отделят по време на разгонване (еструс).

научи повече

За да е здрав вашият нов любимец е изключително важно да премине през стандартна ваксинационна програма. Това е с цел да се предпази от редица опасни заболявания, от които може да се зарази при излизането си навън и срещата си с други животни. Няколко дни преди първата ваксина животното трябва да се обезпаразити срещу вътрешни паразити. Тези обезпаразитявания трябва да се провеждат профилактично през целия живот на любимеца ви. 

научи повече